Karosszéria-, vagy jégkárjavító műhely?

Karosszéria-, vagy jégkárjavító műhely?

2023.05.19.

Autótulajdonosként kevés annál idegörlőbb dolog történhet velünk, minthogy autónkon horpadás vagy jégkár keletkezik. A jégeső nem csak a szélvédőt és az autó tetejét károsíthatja meg, hanem az ajtók, az autó oldalsó elemei és a hátsó rész is könnyen a jégverés áldozatává válhat. A károk ráadásul nem csak esztétikailag ronthatják az autó megjelenését, hanem akár biztonsági problémákat is okozhatnak, ezért mindenképp érdemes minél előbb megkezdeni a jégkár javítását.

Rögtön a jégkárral szembesülve felmerülhet bennünk a kérdés, hogy merre is induljunk a javítás érdekében. Elsőre talán szimpatikusnak és ésszerűnek tűnhet egy karosszéria műhely felkeresése, de mielőtt a telefonért nyúlnánk, hogy időpontot kérjünk a kiszemelt műhelytől, álljunk csak meg egy percre. Biztos, hogy jó ez az irány?

A karosszéria műhelyek mellett külön, speciális horpadásjavító műhelyek is üzemelnek, miben kínálnak ezek mást, mint a karosszériások?  

Ha egy karosszéria műhelybe térsz be a jégkáros vagy horpadt autóddal, szinte biztos lehetsz benne, hogy a sérült elemek javítása helyett elemcserére kerül majd sor. Hogy miért? Mert a legtöbb műhely nem rendelkezik a szakszerű horpadás-javításhoz szükséges eszközökkel és szakértelemmel.
Igaz, az elemcsere után valóban és garantáltan nem marad nyoma a horpadásoknak, azonban a legtöbb esetben jóval magasabb költségekkel számolhatsz, ráadásul az elemcsere a biztosító számára sem lesz előnyös megoldás. Ami nem is csoda, hiszen, míg az elemcserével (avagy kiterjedtebb sérülés esetén elemcserékkel) a “javítási” költség az autó típusától függően akár több milliós összegre is rúghat, addig egy erre specializálódott műhelyben ennek töredékéért el lehet végezni a horpadásjavítást. 

Na de menjünk tovább… Mi történhet még? Tegyük fel, hogy az elemcsere során nem sikerül tökéletesen eltalálni a színezést, innentől kezdve autód értéke is jelentősen csökken. 

Miért nem ajánljuk hát a jégkáros, horpadt autók karosszéria műhelyben történő javíttatását?

Az érvünk amilyen egyszerű, legalább annyira lényeges is: mert nem költséghatékony

Emellett ráadásul az elemcserének az ökológiai lábnyoma is temérdekszer nagyobb, mint egy hulladékot nem termelő horpadás-javításnak. 

Ha a költséghatékonyság mellett a környezettudatosság is fontos számodra, még egy lépéssel továbbhaladva olyan horpadás-javító műhelyt is kereshetsz, melyben újrafényezés nélküli javítási technológiát alkalmaznak. 

Mire számíthatsz, ha hozzánk fordulsz sérült autóddal?

Jégkár- és horpadásjavító műhelyünkben minden esetben elemcsere és fényezés nélküli megoldást kínálunk autód gyári állapotának helyreállítására. Horpadás- és jégkárjavítás terén több mint 10 éves szakmai tapasztalatunkkal, speciális horpadásjavító eszközeinkkel és technológiánkkal gyors, akár néhány órán belüli munkavégzéssel állunk szolgálatodra. Sőt! Ha rendelkezel Casco biztosítással, még az ügyintézés terhét is levesszük a válladról!
Vedd fel velünk a kapcsolatot a részletekért! 

Paintless Car Repair logo
+36 70 389 5187

info@paintlesscarrepair.hu

Copyright © 2023 | Minden jog fenntartva | Web